2019-12-22

Mini-Könyvklub 15: Folytatások


Sziasztok!
2016 decemberében berobbant hozzám AniTiger és udvariasan felkért, hogy ha van kedvem, akkor csatlakozzam én is a Mini-Könyvklubhoz. Akkor csatlakoztam is a Klubhoz, mert nem lehetett ellenállni a kérésnek.
Januárban 15. alkalommal folytatódik a könyvklub. Eddig jó sok fordulóban vettem részt, a kedvencem a fantasy volt, a vegyes fordulók viszont érdekesek voltak, hiszen csupa olyan könyv került terítékre, ami messze áll a komfortzónámtól. A 15. forduló érdekesnek ígérkezik, mert a folytatások kapják a főszerepet. Ezzel pedig néhány változás is történt a szabályzatban, de nem kell nagyon megijedni tőle.
Mi is ez a Mini–könyvklub?
A Könyvklubhoz bárki csatlakozhat, aki szeret olvasni. Viszont a mostani fordulóban folytatások lesznek, ami azt jelenti, hogy azok, akik olvasták az eddigi részeket előnyben lesznek, de tényleg bárki csatlakozhat! A 15. forduló 2020. január 1-jén indul és 4 hónapon keresztül tart ez az egész móka. A lényege a közös olvasás. 12 könyv közül lehet választani és szavazni. Amelyikre pedig a legtöbb szavazat érkezik a részvevőktől, azokat fogjuk elolvasni és értékelni. Az eddigi fordulókban az első három hónapban kötött olvasás volt, vagyis megadott könyvet olvastunk, a negyedik hónapban pedig a megmaradt 9 könyv közül kellett választani magunknak olvasnivalót, de csak olyat, amit még nem olvastunk korábban. Ebben a fordulóban viszont mindenki ugyanazt a 4 könyvet olvassa. Bővebben erről az egészről Vegazus oldalán a Könyvsarok blogon olvashattok.

Választható könyvek:
Ebben a fordulóban - ahogy már említettem – a folytatásoké a főszerep. Több olyan könyv is van a listában, aminek már olvastam az első részét, szám szerint 7, és csak bízom benne, hogy azok lesznek beválasztva, így nem kell majd olvasnom az első részeket. No, nézzük is melyek azok a könyvek, amikre lehet szavazni.

https://moly.hu/konyvek/jojo-moyes-miutan-elvesztettelek


https://moly.hu/konyvek/gaura-agnes-atkozott-balszerencse


https://moly.hu/konyvek/kleinheincz-csilla-uveghegy


https://moly.hu/konyvek/j-goldenlane-holdnak-arnyeka


https://moly.hu/konyvek/jojo-moyes-miutan-elvesztettelek


https://moly.hu/konyvek/lois-lowry-valahol-messze


https://moly.hu/konyvek/mark-lawrence-tovisek-kiralya


https://moly.hu/konyvek/agatha-christie-nyilt-kartyakkal


https://moly.hu/konyvek/margaret-atwood-testamentumok


https://moly.hu/konyvek/katherine-arden-a-lany-a-toronyban


https://moly.hu/konyvek/sara-raasch-jeg-mint-tuz


https://moly.hu/konyvek/dmitry-glukhovsky-metro-2034


https://moly.hu/konyvek/kemese-fanni-a-viharszivu-mya-mavis



Jó, ha tudod:
📚 Mind a 4 hónapban ugyanazt a könyvet olvassuk majd.
📚 Mind a 4 könyvről kritikát/értékelést/ajánlást kell írni abban a hónapban, amikor olvassuk. Ez az értékelés lehet a blogra írni, vagy ha nincs, akkor pedig el kell küldeni Vegazusnak, aki feltölti az erre a célra létrehozott blogra. Az értékelésnek legalább 10 saját, bővített mondatot kell tartalmaznia, ami csak a törzsszöveg.
📚 Ha annyira szenvedsz a könyvtől, hogy nem akarod tovább olvasni, az nem probléma, ez esetben is írj róla értékelést, amiben kifejted, hogy miért nem tetszett, ezt is el fogja fogadni Vegazus.
📚 További szabályok Vegazus blogján olvasható ITT.

Információk:
Célja: közös olvasás élménye nem nyereményjáték!
Időtartam: 2020. január 1-től április 30-ig
Műfaj: vegyes
Jelentkezés: 2020. január 31-ig
Szavazás: 2019. december 31-én éjfélig, Vegazusnál EZEN a linken.
Ha bárki kedvet kapott a közös olvasáshoz, csatlakozzon hozzánk nyugodtan! A szabályokat MINDENKÉPPEN olvassátok el, nehogy valami félreértés történjen! És a legfontosabb: ez NEM egy nyereményjáték, mi csupán a közös olvasás kedvéért csináljuk és, hogy utána beszélgessünk egy jót!
A képek a Könyvsarok blogról származnak.

2 megjegyzés:

  1. Eddig erről nem is hallottam! 😱 Szerintem nagyon klassz kezdeményezés. Szívesen részt is vennék rajta, de sajnos ezekből csak az egyik van meg, a többinek még az első részét sem olvastam. De kíváncsi leszek a következő körre. 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden fordulóról hírt adok, bízom benne, hogy a következő olyan lesz, ami számodra is tetszetős, és csatlakozol hozzánk! 😊

      Törlés