2018-09-01

Viszlát augusztus… Helló Szeptember! | 2018


Sziasztok!
Itt van a szeptember, a suli – ovikezdés ideje, a munka pedig ugyanúgy megy tovább. Ha már itt van az új hónap, idejemegnyitni, és elbúcsúztatni az augusztust.
Augusztusi összegzés:
Augusztusban a családé volt szerep, rengeteg időt töltöttünk együtt, hála a szabadságnak. Sokat voltunk horgászni, bóklásztunk a Mátrában, és a ház körül is tevékenykedtünk.
Nyaralni idén nem voltunk, viszont helyette sokszor mentünk el kirándulni és horgászni, ami ugyanolyan remek kikapcsolódást nyújtott, mint egy nyaralás. Na, meg persze ezerrel készültünk a sulira, mert a Nagyobb idén kezdi.
Ennyi történt augusztusban, a szeptember kicsit eseménydúsabb lesz a suli kezdés miatt.
Ennyi történt velünk.

Augusztus hónapot több bloggerrel összefogva a magyar alkotóknak szenteltük, ebből született meg a Magyaros Augusztus Projekt. Sajnos sokkal kevesebb bejegyzés született ennek keretében, de így is remekül teljesítettem. Genevieve pedig nemrég egy nagyszerű összefoglalót is írt a Projektről, a bejegyzésekről és a résztvevő bloggerek gondolatairól, amit >ITT< megtekinthettek.
Egyébként augusztusban ki lett hirdetve a legújabb Mini-Könyvklub forduló, amiben ismét a vegyes könyvek szerepelnek, lezajlott egy nyereményjáték az 1000 Facebook kedvelő apropójából, és készült pár interjú a kedvenc műfordítóimmal is (megsúgok egy titkot, hogy még egy van a tarsolyomban, amit hamarosan közzé is teszek). Úgy érzem, hogy inkább minőségi bejegyzések születtek, és bízom benne, hogy ez kárpótol mindenkit a mennyiségért.
Augusztusi értékelések:

Augusztusi havi egyéb bejegyzések:

Augusztusi interjúk:

Nohát, ennyit a bejegyzésekről, érkezzenek az augusztusban megszerzett könyvek.

Beszerzések, ajándékok, recenziók:
Augusztusban 4 könyvvel lettem gazdagabb, amiből 1 recenzió a Maxim Kiadónak köszönhetően, a többi pedig AniTiger barátosném ajándéka szüli-és névnapomra.
Szeptemberi tervek:
4 könyvet tervezek elolvasni ebben a hónapban, aztán meglátom, hogy mi fér majd még bele.
Fülszöveg:
Szepes Norbert szeptemberben új esélyt kap a helyi hatosztályos gimnázium egyik végzős osztályában. De nem egyszerű a beilleszkedés. Tetoválásai láttán többen összesúgnak a háta mögött, mások őrültnek tartják különös szokásai miatt. És persze fontos kérdés, hogy mit szól hozzá az osztály legmenőbb rockere, nem beszélve az éles szemű Farkas Míráról, aki olyan gyanakvón néz rá, mintha küldetésének tekintené, hogy minél többet megtudjon titokzatos új osztálytársáról.
Norbit azonban évek óta nem érdekli a cikizés. Ami igazán számít neki, az az anyjának tett ígérete, az Őry család baráti oltalma, Mikko, a finn tökfej, a városszéli tölgyerdő, az akácméz, és egy félkarú isten. Csakhogy hamarosan felbukkan egy árny a múltból, aki mintha Norbi saját árnyéka lenne – és a fiú kénytelen számot vetni mindazzal, ami miatt ott kellett hagynia régi iskoláját, és meg kell hoznia egy olyan döntést, amelyben nem biztos, hogy a sors istennői a segítségére lesznek…

Elöljáróban:
Mini-Könyvklub legújabb fordulójának Papp Dóra könyve került ki a szeptemberi közös könyvnek. Bízom benne, hogy sikerül valakitől kölcsönkérnem és elolvasnom, mert sajnos a könyvtárban nincs meg.

Fülszöveg:
„A" sohasem tudja előre, hogy másnap hol fog ébredni, és kinek a személyiségét fogja felvenni. Már rég beletörődött ebbe, sőt kialakította saját életstratégiáját is: Ne kötődj senkihez! Maradj észrevétlen! Ne avatkozz bele semmibe! Minden megy is a maga útján rendesen, mígnem egy reggel „A" Justin testében ébred, és találkozik a fiú barátnőjével, Rhiannonnal. Attól a pillanattól fogva „A" jól bevált szabályai értelmüket vesztik, mert főhősünk nap nap után a lánnyal akar lenni. David Levithan az írói képzelet új távlatait nyitja meg. A szerző feltárja az olvasó előtt egy magával ragadó történetben „A" életének és szerelmének bonyolultságát, melyből kiderül, vajon Rhiannon képes lesz-e igazán szeretni a mindennap valaki más testében formát öltő „A"-t.

Elöljáróban:
Molyos kihívás miatt kezdtem most el, pedig azóta tologatom, hogy kijött a mozifilm. Kíváncsi vagyok, hogy mit tartogat, olvasás után pedig jó lenne valahogy a filmet is megnézni.

Fülszöveg:
HILDY és PAUL egy pszichológiai kísérletre jelentkeznek, ami arra a kérdésre keresi a választ: megtervezhető a szerelem? A kísérlet 36 kérdést tartalmaz, köztük azt: „mi a legszörnyűbb emléked?” vagy „mikor énekeltél magadnak utoljára?”. Mire Hildy és Paul végigérnek a kérdéssoron, mindketten sírtak és nevettek, hazudtak és összezavarodtak, elmenekültek és visszatértek és az őrületbe kergették egymást. És mindketten rájöttek a titokra, amit a másik olyan elszántan próbált elrejteni. De vajon egymásba is szerettek?

Elöljáróban:
Baromi kíváncsi vagyok arra a 36 kérdésre, ami valóban megmutatja, hogy valakivel tényleg passzolunk vagy sem. Jó lenne ezt valahogy letesztelni, hogy a valóságban mennyire válik be. Majd valami úton-módon kerítek rá alkalmat és alanyt, hogy élesben is kipróbáljuk.

Fülszöveg:
A mágikus apokalipszis után több részre hasad az univerzum. Kell herceg egy különös utazó, egy antari, aki képes eljutni az egymástól elzárt világokba: Szürke, Vörös és Fehér Londonba. Ezek a városok akkor sem különbözhetnének jobban, ha más-más földrészen lennének, de igazából nem földrajzi távolság van köztük, hanem dimenzióbeli.
A trilógia első kötetében Kell herceg Vörös London vidám színekkel teli utcáit gyakran elhagyja Szürke London bűnözés fertőzte sikátoraiért és Fehér London hideg sivárságáért. Mágikus képességét sokan irigylik, miközben üzeneteket szállít a világok között. Egyik útja során veszélyes kalandba bonyolódik, és egy sötét mágia fenyegetésével kell megküzdenie. A pusztító erő abból a Fekete Londonból származik, melyet védekezésképp elzártak a mindörökre az emberi létezés terei elől. Kell nem menekülhet a gonosz hatalmától, de szerencsére társa akad a küzdelemben: a Szürke Londonból származó fiatal tolvaj lány, Lina.

Elöljáróban:
Szintén Molyos kihívás miatt fogom elolvasni ezt a könyvet. Már korábban nekikezdtem, és az első 20 oldal be is szippantott, de mivel ajándékba vettem a könyvet, nem akartam olyan bunkó lenni, hogy előtte elolvasom, csupán beleolvastam. Úgy érzem, hogy ez lesz a hónap fénypontja…aztán csak bízom benne, hogy nem fogok nagyot csalódni a nagy elvárás miatt.
Köszönöm a figyelmet.
A képek a moly.hu, és Pinterest oldalamról származnak, illetve saját készítésűek.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése