2018-09-05

Top5Wednesday – Baráti társaságok


Sziasztok!
Ha szerda, akkor érkezik a szerdai top 5 rovat. Az augusztus hónapban elég sok témát kihagytam, de a szeptemberiek elég megkapóak, ezért össze fogom őket írni. Szeptember hónap első témája a baráti köröké.

A Top5Szerdára egyébként Rétánál bukkantam rá. Ez egy hetente jelentkező rovat, amiben egy GoodReads-es csoportban megtalálható témákban fogok bemutatni könyveket. A csoportot meg is tudjátok nézni ITT, és ha kedvetek támad, akár csatlakozhattok is. Egyre több magyar résztvevője is van ennek a Top5Szerda rovatnak, amit a Molyon egy zónában megtaláltok. ITT megnézhetitek, hogy miket szedtek össze a mieink.

Simon Wolfgard, Meggie Corbyn, Vladimir Sanguinati, Henry Beargard
Anne Bishop: Vörös betűkkel (értékelésem)
Nem a legtipikusabb baráti társaság, viszont ha valami gond történik az udvarban egyként mozdulnak és mentik meg.

Will Cooper, Lake Cohen, Eddie King, Gavin
Colleen Hoover: Slammed – Szívcsapás
Igaz, hogy nem csupán baráti társaság, de ők négyen nagyon jók együtt. Eddie és Gavin szócsatái zseniálisak, Will szolgáltatja a kultúrát, Lake pedig… rá nagyon jó hatással van a kis társaság. Ha pedig együtt vannak, ott csak úgy repkednek a poénok, és a csókok.

Parzival, Art3mis, H
Ernest Cline: Ready Player One
A virtuális térben egészen mások a barátságok, mint a való életben. Viszont ezt a 3 fiatalt nem csupán az OSASIS tartja össze, hanem az is, hogy életben maradjanak. Ez egy nagyszerű barátság kezdetét is jelentette náluk.

Gok, Rio, Nestor, Jordan, Siddhart, Evon
Gabriella Eld: Emlékek Jordan számára (értékelésem)
Giccses társaság, akik tagadják barátságukat, és folyamatosan azt hangoztatják, mennyire utálják, hogy együtt kell megmenteniük a világukat, mégis mikor az egyikkel valami történik, együtt izgulnak érte. Mi ez, ha nem barátság?

Stage Dive-os banda
Kylie Scott: Stage Dive sorozat (értékeléseim)
A zene sok embert összehoz, ez a fiúknál sem volt másként. Jó faj banda, akik nem csak a stúdió falain belül vannak jóban, hanem a magánéletben is. Segítik egymást a bajban (meg persze akkor is, ha úgy látják, hogy bele kell szólniuk egymás életébe), nem csupán azért, hogy a banda egyben maradjon.

Jövő héten olyan könyveket fogok összeszedni, amit a fiatalabb Dorkának a kezébe nyomnék, hogy azok által még jobban megszeresse az olvasást.
A képek a moly.hu oldalról származnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése