2018-08-15

Top5Wednesday – Népszerű könyvek, amiket nem fogok elolvasni


Sziasztok!
Ha szerda, akkor érkezik a szerdai top 5 rovat. A mai téma szabadon választott, ezért egy most olyan könyveket fogok összeszedni, amik elég népszerűen, engem mégsem érdekelnek. Réta írt korábban egy ilyen listát, és nagyon megtetszett a topic, szóóóval…. elkészítettem a sajátom. Réta bejegyzését >ITT< megnézhetitek. Sok olyan könyv került a listájára, ami engem sem érdekel, azt hiszem, ezért is jövünk ki olyan jól.

A legnépszerűbb könyvek listáját a Molyról néztem, mert van egy olyan szuper funkciója, hogy listázza az összes népszerű könyvet olvasottság szerint. Ezt a listát >ITT< meg is nézhetitek.
A Top5Szerdára egyébként Rétánál bukkantam rá. Ez egy hetente jelentkező rovat, amiben egy GoodReads-es csoportban megtalálható témákban fogok bemutatni könyveket. A csoportot meg is tudjátok nézni ITT, és ha kedvetek támad, akár csatlakozhattok is. Egyre több magyar résztvevője is van ennek a Top5Szerda rovatnak, amit a Molyon egy zónában megtaláltok. ITT megnézhetitek, hogy miket szedtek össze a mieink.

Annak ellenére, hogy imádom a paranormális tini románcokat, egyáltalán nem vonz ez a könyv. Ennek talán az lehet az oka, hogy a könyvből készült film sem tetszett. Úgyhogy az egész sorozatot ignoráltam.

Egyszer ajándékba kaptam az első részt, mikor mindenki ezt olvasta. Igazából már akkor sem érdekelt, de örültem neki, hogy könyvet kaptam karácsonyra. Aztán nekikezdtem… körülbelül 50 oldalig jutottam, mikor éreztem, hogy ez nekem nem fog menni. Utána nem is erőltettem, le is tettem arról, hogy valaha el fogom olvasni.

Annak ellenére, hogy boldog boldogtalan Coelho idézeteket idézget, mégsem érzem, hogy érdekelne bármelyik könyve is. Pontosítok: a Hippi könyvét el fogom olvasni, mert az életrajzi. Csak bízni tudok abban, hogy nem lesz teli olyan remek mondatokkal, amiket utána mindenki klisészerűen használ.

Szabó Magda könyveivel ugyanaz a helyzet, mint a Coelho könyvekkel. Azt hiszem ezzel mindent elmondtam erről.

Imádom a borítóit a sorozatnak, mégsem érdekelnek a könyvek. A krimi nem az én műfajom, ezért nem is izgat annyira. Nagyon sok figyeltem kedveli, engem mégsem tudtak meggyőzni arról, hogy olvasnom kéne. Lehet, hogy pont ezért sem érdekel, mert nagy a hype körülötte.

Ennyi fért bele ebbe a bejegyzésbe, de sok olyan könyv van még, ami nem csiggatja a fantáziám, még úgy sem, hogy népszerűek. Szívesen elolvasnám drága Hikari, Gothic és AniTiger hasonló listáját. Szóval hajrá csajok, remélem, hogy bevállaljátok.
A képek a moly.hu oldalról származnak.

3 megjegyzés:

  1. Habár az Alkonyat könyvek egy árnyalattal (khm-hm) talán jobbak mint a film, teljes lesz az életed nélküle :) az Árnyalatok szerintem botrány, én se bírtam végig. Ambrózyt nem ismerem, Coelhoból 3 elég volt, de kérlek, ha egyszer, valaha egy lakatlan szigeten összeakadsz Szabó Magda egy könyvével, és tényleg semmi, de semmi jobb dolgod nem akad, adj neki egy esélyt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te vagy a második, aki ezt mondja, hogy adjak neki egy esélyt. Sajnostényleg annyira, de annyira távolinak érzem, hogy ezt meg kell rágnom. Viszont ha az említett szituáció bejön, akkor bele fogok olvasni :D

      Törlés
  2. Az Ambrózy báróval annyira egyet értek! Az első részt olvastam, de valahogy azt is lezáratlannak éreztem, a következő részben pedig, ha jól tudom már másik történet van...De Molyon mindenki orrba-szájba ajánlja, hogy mennyire jó, olvasd el, biztos tetszeni fog...Hát nem!

    VálaszTörlés