2017-10-18

Top5Wednesday - Sárkányimádat


A Top5Szerdára Rétánál (Habár, a könyves kocsma) bukkantam rá. Ez egy hetente jelentkező rovat, amiben egy GoodReads-es csoportban megtalálható témákban fogok/fogunk bemutatni könyveket. A csoportot meg is tudjátok nézni ITT, és ha kedvetek támad, akár csatlakozhattok is. Már többen is vagyunk bloggerek, akik részt vesznek benne, őket a bejegyzés végén megtaláljátok.
Október harmadik témája: általam választott paranormális lénnyel kapcsolatos könyvek. Majdnem kifogott rajtam… de csak majdnem, mert összeszedtem magam és akkor úgy voltam vele, hogy akkor is összeszedek 5 könyvet, amit tudok Nektek ajánlani. Akik pedig a főszerepet kapták a sárkányok. Biztos nagyon meglepődtetek rajtam, hiszen már többször emlegetettem, hogy én mennyire imádom őket.


C. J. Redwine: Az árnyékkirálynő
Értékelésem
Már több book tagbe és ranglistába bekerült, mert egyszerűen imádom ezt a könyvet, de nem véletlenül. Nagyon szeretem benne a világot, ami mint egy ismerős tekint vissza a Hófehérkéből, csak itt nem 7 törpe van, hanem sárkányok, akik emberek is képesek lenni, szóval igazából alakváltók. De ezt csak úgy halkan jegyzem meg, mert akkor nem tehetném be most ide. Viszont inkább sárkányok a karakterek, mint emberek, úgyhogy marad. a lényeg: olvassátok el ezt a könyvet és eldönthetitek hova is soroljátok őket, sárkányok vagy alakváltók.

George R. R. Martin: Trónok harca
Mikor először találkoztam ezzel a sorozattal, akkor csak a sárkányok miatt kezdtem el nézni. Majd mikor rájöttem, hogy van könyvben, már nem csak miattuk olvastam. Viszont tény, hogy vártam a felbukkanásukat.


J. R. R. Tolkien: A hobbit
Klasszikus! Nem csak a sárkányrajongóknak illik elolvasni, hanem minden fantasy-imádó embernek. Nem kell megijedni tőle, hiszen sokkal könnyedebb, mint a Gyűrűk ura. Igaz, hogy vannak benne leírások, de nem unalmas, hanem könnyed, így én személy szerint élveztem is őket, és csak még jobban bele tudtam magam élni a kalandokba. De nem is ez a lényeg, hanem Smaug a sárkány. Egy kapzsi, gonosz és gyűjtögető lény, akit ez a három tulajdonsága kergetett a sírba. Mégis egyik kedvenc sárkányom.

Krencz Nóra: A hordozó
Értékelésem
Voltak hibái a könyvnek, de van benne sárkány, aki gonosz! Kevés olyan könyvet olvasok, ahol a sárkányok gonoszok. A másik ilyen az előbb említett Smaug is ilyen, és ennyi, ki is fújt. Szóval, ha valaki egy velejéig romlott sárkányról akar olvasni, ajánlom figyelmébe ezt a könyvet.


Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng
Tini énem imádja ezt a könyvet illetve ez volt az első VP, amit olvastam. Igazából először a borító miatt vettem le a polcról a könyvtárba és nagyon tetszett. Olyan világ tárult elém, amiről korábban nem olvastam. Ők pedig a drakik és életük. A drakik olyan sárkányok, akik ember alakot felöltve képesek elvegyülni az emberek világában. A külsejük tükrözi a különféleségüket, mert mindenkinek van egy sajátos jellemzője. Főleg a világ miatt szerettem bele a sorozatba, és ez volt az első olyan könyv, amit nehezen engedtem el, mert még szívesen olvastam volna.

Extraként pedig szeretnék pár gyerekkönyvet is ajánlani. Nem tudatosan olvasok a fiúknak sárkányos könyveket, mert nem akarom rájuk erőszakolni az én mániám. Viszont ők is imádják ezeket a könyveket, így örömmel fogadják, ha egy történetben sárkány van.

Csukás István: Süsü, a sárkány
Örök klasszikus. Nagyon szeretik a fiúk könyvben és filmben is, sőt, még bakeliten is meghallgattuk, bár az kevésbé kötötte le őket. Egyébként nem hiszem, hogy sok embernek kell bemutatni Süsüt, a híres egyfejű, bénácska, de nagyon barátságos sárkányt. Szívem szerint minden gyerekkel megismertetném, aki még nem találkozott vele semmilyen formában.

Ingo Siegner: Kókusz Kokó kalandjai
Ez a könyv úgy jutott el hozzánk, hogy egyik kedves molynak duplán volt meg, és felajánlotta az egyik példányt. Majd voltam olyan szerencsés, hogy mi kaptuk meg. Kokó is egy nagyon aranyos sárkány, aki mindent megtesz a barátaiért, és a legtöbb kalandban benne van. Nemrég pedig felfedeztük, hogy az egyik mesecsatornán más sorozat is van belőle.

Rennie Brown: Így neveld a sárkányodat
Jól ismert Így neveld a sárkányodat rövidített, könyvváltozata. A gyerekek élvezték, klasszak benne az illusztrációk, ennyi épp elég, hogy ajánljam.



Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala
Értékelésem
Nagyon édes kis történet, felnőtt fejjel is imádtam. Egy nagyon jó kis középkori fantasy, amiben a barátság és a szerelem, na és persze a sárkányok is szerepet kapnak.



Többi Top5Szerdában részt vevő blog:

A képek a moly.hu oldalról származnak. A fejléc saját készítésű.

4 megjegyzés:

  1. *pacsi* Én is imádom a sárkányokat! És jól elfelejtettem közzé tenni tegnap a posztomat:D xD Na majd pótolom a hétvégén:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet a sárkányokat nem szeretni? :D
      Pótold is, kíváncsi vagyok, hogy miket szedsz össze ^^ :D

      Törlés
  2. Imádom a sárkányokat!!! :D Szerintem neked az Eragon is tetszeni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod mióta halogatom az olvasását? A filmet imádom belőle, könyvben az első két rész meg is van, csak félek belekezdeni :(

      Törlés