2018-02-12

Alternatív havi ajánló – alábecsült könyvek


Sziasztok!
A havi ajánló rovattal, ahogy a neve is mutatja, havonta fogok jelentkezni. Ez egy GoodReads-es csoport alapján működik, ahol Trina vagy Kayla mindig megadja a hónap témáját. Itt nincs limit, így előreláthatólag maximum 10 darabot fogok összeszedni a témához illő dolgokból. A legfontosabbat pedig el is felejtettem. Ezt is Réta blogján találtam.
A februári téma nagyon messze áll tőlem. Bocsánat, pontosítok! Imádnám a képregényeket, de sajnos valami oknál fogva nem veszek egyet sem. Pedig a érdekelne a Marvel és a DC Univerzum, a Avatár, sőt még a Napernyő Protektorátus képregény változata is csiggat.
Mivel nem olvastam elég könyvet a témához, ezért egy korábbiról fogok ajánlót írni. Ez a téma pedig azokra a könyvekre épül, amiket imádtam, de sajnos alul vannak értékelve. Mi számít alulértékeltnek? Szerintem azok a könyvek, amik a Molyon 80% alatt teljesítettek. Lássuk is a listát!

Ez a könyv van legjobban alul értékelve, pedig szerintem igenis jó könyv. Lehet, hogy egyszerű a nyelvezete, de a mondanivalója mindenkihez szól, aki egy kicsit önbizalom-hiányos. Az mindegy, hogy ez miből ered, lehet azért mert kövér, sovány, csúnya, vagy akár szép. Itt az elfogadáson van a hangsúly, hogy képesek legyünk magunkból a legjobbat kihozni, mert ha a barátaink, szerelmünk, családunk képes elfogadni olyannak, amilyenek vagyunk, akkor mi is legyünk erre képesek!

Az egyik kedvencem lett a könyv, mert benne van Harry Potter varázslata Narnia különös világával, plusz megspékelve jó sok kicsit sem gyerekeknek való részekkel. Néha lassú volt a történet folyása, ennek ellenére szerettem, mert ezek által még jobban belemerülhettem a világba, amit a könyv rejt magában.

Engem nagyon elszórakoztatott ez az interaktív könyvecske. Mindegyik lehetőségen végigmentem, de így is gyorsan haladtam vele. Erotikarajongók szerintem nagyon élveznék, hiszen egyik erotikusabb kalandból a másikba csöppen a főszereplő, azaz az olvasó. A sztori ott kezdődik, hogy egy csajos estét szervezel a legjobb barátnőddel, de ő az utolsó utáni pillanatban lemondja, így Te ott maradt a bárban, teljes pompában. Innen kezdődik a választási lehetőség, vagyis innentől kezdődik a móka.

Jó sokat kellett ezt a könyvet emésztenem, és már nem most olvastam, de még mindig emlékszem rá, hogy egy igazán megrázó történetet kaptam.
A történetben pár kamasz megalkotják a maguk kis kigondolt idilli, majd később félelmetes társadalmukat: saját törvényekkel, bírósággal, hittel. Először minden csupa móka és kacagás, jól érzik magukat négyen, felfedezik a testiségeket, és hogy alkalmazkodni kell egymáshoz. Aztán felbukkan a semmiből Joy, aki annyira fanatikusan hinni kezd ebben a köztársaságban, hogy mindenki hozzá kezd el alkalmazkodni és ő kezdi el irányítani a dolgokat. Aztán megtörténik a tragédia: valaki elveszti a hitét a Köztársaságban. Aki pedig nem hisz, Áruló. Az Árulónak pedig a Törvény elé kell állni és vállalni a büntetést.

Annak ellenére, hogy vannak hibái a könyvnek, én ajánlom mindenkinek. Véleményem szerint itt nem is a karaktereken van a hangsúly, hanem a játékon. Ugyanis a MERSZ egy nagyon beteg játék! Olvasás közben folyamatosan azon kattogott az agyam, hogy nem is voltak nehezek a játékok és én is simán jelentkeztem volna Játékosnak. Aztán, ahogy haladunk előre a főnyereményig egyre morbidabbak lesznek a feladatotok, amiket valószínű nem vállaltam volna. Nem is hiszem, hogy tudtak volna olyan nyereményt ajánlani, amiért megtettem volna az utolsó feladatot. Aztán egyszercsak bevillant, hogy lehet mégis? Hisz bármit le lehet már nyomozni bárkitől és ez eléggé félelmetes! Szóval csak óvatosan!

A második LL könyvem, amit olvastam és élveztem. A karakterek tipikus tinik, ahol megtalálható az önző liba, aki azt hiszi körülötte forog a világ, az a figura, akinek minden mindegy, és persze a fiú, akit elveszetett az önző csaj, és most vissza akar kapni. A maga nemében teljesen rendben van. A humora az, ami miatt imádtam. Rengetege nevettem olvasás közben, és újra tizenévesnek éreztem magam.

Bízom benne, hogy meg tudtalak győzni Titeket, hogy elolvassatok egy-egy a Moly szerint alábecsült könyvet. Ti milyen nem értékelt könyveket tudtok ajánlani, amit érdemes lenne elolvasni?

A képek a moly.hu oldalról származnak.

1 megjegyzés:

  1. Az Idegpályával nagyon egyetértek. Ami számomra rémisztő volt ezzel a könyvvel kapcsolatban, hogy vajon milyen messze vagyunk attól, hogy hasonló a valóságban is megtörténjen? Hisz annyi hülye "játék" terjed a különböző netes csatornákon, ami a fiatalok életébe is kerülhet. :(

    VálaszTörlés