2018-02-21

Top5Wednesday – romantikus regények


Sziasztok!
Múlt héten kimaradt a Top5Szerda. Ennek több oka is volt: mind a kettő gyermekem beteg volt, a másik pedig, hogy nagyon nem feküdt a téma, végül pedig időm sem volt a két betegem miatt. A mostani viszont első hangzásra igen könnyű, de jobban belegondolva nagyon csalóka. Olyan könyveket kell összeszedni, amiben a fő cselekmény a romantika kapja a nagyobb szerepet, minden más elhanyagolható.
A Top5Szerdára egyébként Rétánál bukkantam rá. Ez egy hetente jelentkező rovat, amiben egy GoodReads-es csoportban megtalálható témákban fogok bemutatni könyveket. A csoportot meg is tudjátok nézni ITT, és ha kedvetek támad, akár csatlakozhattok is. Egyre több magyar résztvevője is van ennek a Top5Szerda rovatnak, amit a Molyon egy zónában megtaláltok. ITT megnézhetitek, hogy miket szedtek össze a mieink.
CoHo könyvei számomra a romantikát jelentik, hiszen tele vannak érzelemmel, ami mellett nem lehet csak úgy elmenni. Az egyik nagy kedvencem a Szívcsapás sorozat, hiszen egy olyan kapcsolat alakul ki a szereplők között, ami annak ellenére, hogy tiltott, mégis érdemes küzdeni érte.

Vannak azok a regények, amik nem szólnak másról csupán egymás szeretéséről. Ezek általában az erotikus könyvek. Viszont, ha ehhez érzelmeket és normális cselekményt is ad az író, akkor egy egész kellemes kis történet kerekedik ki belőle, mint ez a könyv is.

Talán az összes romantikus könyv közül ez a kiemelkedő kedvencem, mert olyan, mintha az én egyik nyári élményeimet, majd kétségeimet írta volna meg Zakály Viki írónő.

Akárcsak Colleen Hoover, úgy Jessica Park neve is a gyötrelmes, ámde gyönyörű szerelmet jelenti a könyvekben. A Szeretni bolondulásig sorozatot nem tudtam végigolvasni bőgés nélkül, mert annyira remekül játszik Jessica Park az érzéseimmel, mint macska a gombolyaggal.

+2
A következő két könyv azért a + kategóriába kerültek, mert számomra többet jelentenek, hogy a „csak” romantikus kategóriába soroljam őket, viszont nem teljes a lista, ha nincsenek megemlítve.

Több van ebben a könyvben, mint egy tini-és egy felnőttkor szerelem története, mert az újrakezdés, a gyász feldolgozása is fontos szerepet kapnak.

Hajdú-Antal Zsuzsanna könyve is kapott egy fajsúlyosabb témát, mint a romantika és a középiskolás szerelem. Ez pedig a halál elfogadása, és az újrakezdés.

Ők lennének a kedvenc könyveim, amik a romantika körül forognak. Nehéz volt kiválasztani őket, hiszen rengeteg romantikus könyvet olvasok, de úgy érzem, sikerült valóban a kedvenceket kiválasztanom.
A képek a moly.hu oldalról származnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése