2019-09-01

Viszlát augusztus... Helló Szeptember! | 2019


Sziasztok!
Itt van az ősz, hála az égnek ez is elérkezett! Mint szülő, a nyári szünet kész rémálom, mert 10 héten keresztül folyamatos szervezés szükséges a gyerekfelügyelethez. Immáron, hogy újra beindul a mókuskerék, nem kell azon aggódnom, hogy hova teszem a gyereket, amíg dolgozunk, mert a szeptemberrel együtt egy újabb iskolaév is megkezdődött! Most pedig kicsit visszatekintek az augusztusra, hiszen rengeteg minden történt az előző hónapban.

Augusztusi összegzés:
Augusztusban gyönyörű szép idő volt, megmutatta igazi arcát a nyár, aminek mi nagyon örültünk, hiszen a jó idő nálunk egyenlő azzal, hogy nyakunkba vesszük a környéket és csavargunk egyet.
A hónapot egy íjászversennyel nyitottuk, amit itt a szomszédban, Jászberényben rendeztek meg. A helyszín csodálatos volt, a célok egy része a jászberényi kiserdőben volt, ami adott egy plusz hangulatot az egésznek. Nagyon jól ment mindenkinek az íjászat, főleg a Nagyobbnak, most igazán magáénak érezte ezeket a célokat. Viszont az időjárás közbeszólt, és hatalmas dörgésekkel együtt megérkezett egy szép nagy vihar, ami miatt lemondták a versenyt. Nagyon kevés versenyző ért végig az összes célon, ezért százalékos arányban lettek a nyertesek kihirdetve a verseny után. Örömmel konstatáltuk, hogy a Nagyobb lett a kategóriájában a 3. helyezett. Ahhoz képest, hogy ez volt a 3. versenye elég jól zárta. A Kisebb pedig 4. lett, nem sokkal lemaradva bátyjától. A csodás képeket köszönjük a Triarcumtech Kft-nek. A viadaról további képeket >ITT< láthattok
A hónap második hetének hétvégéjén nyaralni voltunk a családdal és a barátainkkal. A barátoknak van egy klassz kis nyaralója Poroszlón, ahol eltöltöttünk 3 eseménydús, de kevés napot. Rengeteg programot sűrítettünk bele ebbe a nem egészen 3 napba, ami nekünk csak meghozta a kedvünket arra, hogy máskor több időt töltsünk ott. Első nap, mikor megérkeztünk (ez estefelé volt, mert aznap én még dolgoztam, így 2 után indultunk csak el), csupán a környéket fedeztük fel, és vacsoráztunk egy jót.
Második nap már teljes volt, amit Sarudon töltöttünk a Tisza-tó partján. Ennek a gyerekek felettébb örültek, hiszen ők igazi halacskák. A napot pedig egy nyársalással és hosszúra nyúlt beszélgetéssel zártuk le.
Harmadik nap helyben maradunk, és túráztunk egyet a Tiszavirág Ártéri Sétaút és Tanösvényen. A tanösvény csupán 4 km oda-vissza, amiről úgy gondoltuk, hogy majd gyorsan megjárjuk. De aztán azzal kellett szembesülnünk, hogy annyi a látnivaló, hogy ez biza’ egy egész napos program lesz. A gyerekek ezt is nagyon élvezték, de a végére már egyre többet emlegették, hogy most már ugyan menjünk le a Tisza-tóra ismét fürdeni egyet. Kérésüknek eleget téve a túra végeztével egy fürdéssel zártuk a napot. Ezután visszamentünk a nyaralóba, összepakoltunk, megköszöntünk a barátainknak a hétvégét, és hogy ilyen remek programokat találtak ki, és mindenki ment a maga útjára (ami ugyanarra vezetett, hiszen szomszédok vagyunk). Viszont mi hazafelé megálltunk Jászberényben a Csángó fesztiválon. Már az utolsó nap volt, így a legtöbb program már lement és az árusok is pakoltak össze, de jó volt egyet sétálni.
A hosszú hétvégén a fiúk (Kisebb, Nagyobb, Férj) egy pasis hétvégét töltöttek el. Szombaton Pusztamonostoron voltak íjászkodni, ahol a Nagyobb újra bezsebelhette a 3. helyezést. Másnap pedig horgásztak egy jót. Hogy én merre jártam ez idő alatt? Szombaton túlórázni voltam, majd este összeültünk barátnőimmel kicsit csacsogni. Vasárnap pedig egyedül az enyém volt az egész ház, amit kiélveztem, hiszen ez egy ritka alkalmak egyike. Hétfőn nem csináltunk semmi, csak pihentünk, mert valahogy akkor sosincs kedvünk semerre menni, mikor mindenki megindul otthonról. Mi pedig amúgy is megyünk, nem kell hozzá ünnepnek lenni. Így 20-án is csak itthon voltunk, besétáltunk a városba, megnéztük a programokat és 1 órát álltam sorba 2 darab kürtős kalácsért.

Az ideig augusztus 20-ai városi program kiemelkedően jó volt az eddigi évekhez képes. Középkori tematika köré épült, ami mindenkinek nagyon bejött. Voltak zászlódobálók, tűzzsonglőrök, ugráló vár (valóban vár formája volt) a gyerekeknek. Az estét a Csík zenekar 1 órás koncertje és természetesen tűzijáték zárta. Mi nagyon meg voltunk elégedve, bízunk benne, hogy jövőre is hasonlóan jól lesz megszervezve az ünnep.
Végül pedig elérkeztünk az utolsó olyan hétvégéhez a hónapban, ami izgalmasan telt. Azok a fajták vagyunk, akik nem tudnak megülni a fenekünkön, ezért még beterveztünk egy túrát a hónap végére, amin a Kisebb keresztapja is velünk tartott. Utunk Tar településére vitt, ahol megszervezésre kerül a III. Pokoljáró Tar Lőrinc Teljesítménytúra. Több távon lehetett indulni, mi a 10 km-t céloztuk meg, ami igazából 11,9 km-es lett, de a gyerekek így is szépen teljesítették. Valóban pokoli volt a túra, mert olyan szakaszok voltak benne, amit nem volt egyszerű megtenni, és itt most nem a sárra gondoltam. Volt olyan meredek emelkedő, hogy Férjnek meg kellett tolnia, mert a sár miatt elkezdtem visszacsúszni. Majd kicsit lementünk a térképről és olyan környékre keveredtünk, hogy nem mertem a telefonom elővenni, a gyerekbe pedig úgy kapaszkodtam, hogy majdnem eltörtem a kezét. Mikor beértünk a célba, mindenki kicsit fellélegzett, majd megkaptuk az oklevelet és a hozzá járó kitűzőt. Hazafelé pedig jutalmul beugrottunk a McDonald’s-ba.


A blogra a hosszú hétvége és a szabadságom miatt kicsit több időm volt, így 9 bejegyzést sikerült megírnom és közzétennem. A nagy része ezeknek könyvajánló, pontosabban mesekönyvajánló.

Illetve ajánlottam egy csapatot, akiknek igazán egyedi könyveik vannak, akikkel készült egy interjú is. Bemutattam a Mini-Könyvklub újabb fordulóját, végül pedig sikeresen elkészítettem egy újabb kvízt is.

Beszerzések, ajándékok, recenziók:
Az augusztus nem az én hónapom volt könyvek terén, mert csupán 2 új könyvet sikerült magamévá tenni. Pontosabban hármat, de ebből az egyik korábban megvolt, csak barátnőmnek adtam, viszont most újra beszereztem magamnak. Nem is olyan bonyolult az élet errefelé.
Hamarosan érkezem egy TBR-listával is, amiben összeszedem azokat a könyveket, amiket szeretnék szeptemberben elolvasni.
Nektek hogy telt az augusztus?
A képek a moly.hu, és Pinterest oldalamról származnak, illetve saját készítésűek.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése