2018-12-13

Mini-Könyvklub 12: Vegyes forduló



Sziasztok!
2016 decemberében berobbant hozzám AniTiger és udvariasan felkért, hogy ha van kedvem, akkor csatlakozzam én is a Mini-Könyvklubhoz. Akkor csatlakoztam is a Klubhoz, mert nem lehetett ellenállni a kérésnek.
Januárban 12. alkalommal folytatódik a könyvklub. Eddig jó sok fordulóban vettem részt, a kedvencem a fantasy volt, a vegyes fordulók viszont érdekesek voltak, hiszen csupa olyan könyv került terítékre, ami messze áll a komfortzónámtól. A 12. fordulóban pedig már negyedik alkalommal ismét vegyes könyvek lesznek, amiben most nincs műfaji megkötés Vegazus próbált minél szélesebb könyvválasztékot összehozni, ami ismét sikerült neki!
Mi is ez a Mini–könyvklub?
A Könyvklubhoz bárki csatlakozhat, aki szeret olvasni. A 12. forduló 2019, január 1-jén indul és 4 hónapon keresztül tart ez az egész móka. A lényege a közös olvasás. 12 könyv közül lehet választani és szavazni. Amelyikre pedig a legtöbb szavazat érkezik a részvevőktől, azokat fogjuk elolvasni és értékelni. Az első három hónapban kötött olvasás, vagyis megadott könyvet olvasunk, a negyedik hónapban pedig a megmaradt 9 könyv közül kell majd választani magunknak olvasnivalót áprilisra, de csak olyat, amit még nem olvastunk korábban. Bővebben erről az egészről Vegazus oldalán a Könyvsarok blogon olvashattok.

Választható könyvek:
Nagyon vegyes fordulóra sikerült a 12. kör, véleményem szerint sokan találnak maguknak olyan olvasnivalót, ami felkelti az érdeklődését. Lássuk is azon könyveket, amikre lehet szavazni:

Jó, ha tudod:
Az első három hónapban kötött könyvet olvasunk, a negyedik hónapban pedig a listából megmaradt 9 könyv közül kerül ki a szabadon választott.
Mind a 4 könyvről kritikát/értékelést/ajánlást kell írni abban a hónapban, amikor olvassuk. Ez az értékelés lehet a blogra írni, vagy ha nincs, akkor pedig el kell küldeni Vegazusnak, aki feltölti az erre a célra létrehozott blogra. Az értékelésnek legalább 10 saját, bővített mondatot kell tartalmaznia, ami csak a törzsszöveg.
Ha annyira szenvedsz a könyvtől, hogy nem akarod tovább olvasni, az nem probléma, ez esetben is írj róla értékelést, amiben kifejted, hogy miért nem tetszett, ezt is el fogja fogadni Vegazus.
További szabályok Vegazus blogján olvasható ITT.

Információk:
📚 Célja: közös olvasás élménye nem nyereményjáték!
📚 Időtartam: 2019. január 1-től április 30-ig
📚 Műfaj: vegyes
📚 Jelentkezés: 2019. január 31-ig
📚 Szavazás: 2018. december 31 éjfélig, Vegazusnál EZEN a linken.
Ha bárki kedvet kapott hozzá csatlakozzon hozzánk nyugodtan! A szabályokat MINDENKÉPPEN olvassátok el, nehogy valami félreértés történjen! És a legfontosabb: ez NEM egy nyereményjáték, mi csupán a közös olvasás kedvéért csináljuk és, hogy utána beszélgessünk egy jót!
A képek a Könyvsarok blogról származnak.

2 megjegyzés: