2018-12-27

Olvass Rétával fantasyt kihívás


Sziasztok!
Nemsokára (január 1.) indul az Olvass Rétával fantasyt olvasási kihívás, és mivel imádom ezt a műfajt, ezért úgy éreztem, hogy nem hagyhatom ki. Viszont ez nem egy szimpla kihívás, hanem egy NYEREMÉNYJÁTÉK, ahol 3 nagyszerű csomag talál gazdára a teljesítők között.
A lényeg, hogy van egy játékmező, ami 4 különböző sorra van szétszedve: kék, zöld, sárga, piros. A résztvevő választ egy szimpatikus sort magának. De nem ilyen egyszerű a történet. A sorokhoz Réta különböző kritériumot adott meg. Vannak bónusz mezők is, és az olvasásnak minimum 200 oldalasnak kell lennie. Röviden, tömören ennyi lenne a játék, de részletekért és egyéb tudnivalókért látogassatok el Rétához.
Az én választott sorom a KÉK, mert az volt a legszimpatikusabb, és ennél nem kellett olyan sokat gondolkozni, hogy milyen könyveket is szedjek össze. Úgyhogy lássuk is azt a TBR-listát.
KÉK sor:

Újramesélés (Retelling, egy korábbi történet új köntösben megírt változata, pl.: Marissa Meyer: Cinder, Hamupipőke újramesélés) - Marissa Meyer: Cinder
2016 óta kíváncsi vagyok erre a könyvre, de eddig csak porosodott a polcomon. Úgyhogy jókor jött a kihívás, mert így kicsit több az ambícióm az elolvasására.

Természetfeletti lények szerepelnek a könyvben - Michael Peinkofer: A griff bűvöletében
A vámpír, sellő, démon és társait annyira elcsépeltnek éreztem ehhez a ponthoz, ezért is választottam inkább egy griffet természetfeletti lénynek. A Molyon mondjuk sárkány címkét kapott, így kíváncsian várom, hogy melyik lénnyel is fogok találkozni a regényben.

Még nem döntöttem el, hogy melyiket fogom olvasni a két könyv közül. Az egyik inkább romantikus fantasy, a másik merőben más, kicsit elgondolkodtató. Viszont az Ezüstfonás jobban bizgatja a fantáziám, mert már azóta várom a megjelenését, hogy be lett jelentve. Majd meglátjuk melyikhez lesz kedvem.

Magyar író regénye - Corinna Ann Jay: A fény ereje
Utazókönyvként van nálam, és pont beleillik a zsánerbe! Nem is mondok róla többet, majd beszéljen a regény.

Mikor elkészült a film, akkor kezdett el érdekelni a könyv. 2017-ben el is kezdtem olvasni, azt a 100 valahány oldalt imádtam is, de valamiért félretettem. Most viszont újra előveszem, és most a végére is fogok érni!
Remélem, hogy minél többen kedvet kaptok a kihíváshoz, hiszen aki teljesít 3 fő mezőt, azok részt vesznek a nyereményjátékon is. Hajrá és sok sikert mindenkinek!
A képek a moly.hu oldalról származnak vagy saját készítésűek.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése