2020-03-27

Maradj otthon! Book Tag


Sziasztok!
Nem akartam semmilyen hasonló bejegyzést írni, de nem tudtam ellenállni AniTiger fantasztikus könyves kérdőívének, amit ő maga alkotott meg. Igaz, mondtam neki, hogy nem szeretném kitölteni, de végül annyira jóra sikerült, hogy kedvet kaptam hozzá. AniTiger válaszait >ITT< el tudjátok olvasni.

Persze, persze, ne csináljunk viccet belőle, hiszen naponta rengetegen halnak meg, ami borzasztó. Viszont sajnos én az a típus vagyok, aki humorral üti el a legszomorúbb dolgokat is. Viszont ami most a legfontosabb: vigyázzunk magunkra és természetesen egymásra!

Lakás:
Hol/hogyan szeretsz otthon olvasni?
Az ágyban imádok olvasni, mikor már mindenki elaludt és elcsendesült a ház. Bekuckózom az ágy sarkába, magamra húzom a takarót állig, és már mehet is az olvasás.
Konzerv:
1 könyv, amit mindenképpen be kell szerezned otthonra
Azt hallottam, hogy csak akkor érdemes elkezdeni a sorozatot, ha minden része a kezünkben van. Nos, ez a rész hiányzik már csak, még jó, hogy éppen 50 %-os akcióban van az Agave honlapján.
Gumikesztyű:
1 könyv, amihez más nem érhet, mert sosem adod kölcsön
Nincs ilyen könyv, mert szívesen adok kölcsön könyvet, viszont nem mindenkinek. Vannak olyan barátok, akiknek bármikor bármelyik könyvem oda merem adni, mert tudom, hogy olyan állapotban kapom vissza, ahogy odaadtam. Idegen embereknek viszont semmilyen körülmények között nem adnám oda egyik könyvem sem.
Szájmaszk:
egy borító, amin nem látszik az arc alsó része
A történet magával ragadó, a karakterek izgalmasak, a világ sötét. Felnőtt fejjel is nagyon élveztem olvasni, néhol egészen élveztem a brutálisabb részeket. A könyvet ajánlom lányoknak, fiúknak, viszont inkább 13 évesnél idősebb olvasóknak.
WC papír:
1 könyv, amire kár volt papírt pazarolni
Rögtön ez a könyv ugrott be, nem is tudom hogy miért….ja, de. A világ, amit az írónő teremtett, izgalmas lett volna, ha rendesen ki van fejtve, nem pedig olyan fél információkkal kiszúrja az Olvasó szemét. A történetben vannak nagyon furcsa dolgok, mint a fajok keveredése. Nem igazán tudom elképzelni, hogyan jött össze egy sellő és egy sárkány, bár lehet, ehhez az én fantáziám kevés. Egyébként az instant-love tökéletesen működik a szereplők között, mert a legtöbben 2 perc ismeret után feláldozná az életét élete szerelméért. Szóval olyan tipikus cukormázzal körbevont, fantasy köntösbe csomagolt amatőr írás kerekedett ki a végére. Illetve a könyvre ráfért volna egy kis korrektúra és egy bétázás (ha már magánkiadás és nincs mögötte egy csapat). Sajnos a rengeteg elütés miatt is élvezhetetlen volt. Akit pedig ezek után is érdekel a könyv, annak váljék egészségére és csak jó szórakozást tudok hozzá kívánni.
Koronavírus:
a kedvenc koronás borítód
Imádtam a regényben megjelenő világot, az Ezüstöket, a képességeket, a versenyt és persze a romantikát.
Karantén:
3 könyv, amit el szeretnél olvasni mostanában
Rengeteg könyvet szeretnék mostanában olvasni, főleg azért, mert itthon vagyok a fiúkkal, és elvileg tengernyi időm van. Viszont az alábbi 3 könyvet tényleg szeretném a közeljövőben elolvasni.
Csóti Lili könyve már a megjelenése óta érdekel, és egyre több figyeltem áradozik róla, hogy mennyire jó kis iromány. Nemrég pedig kölcsönkaptam, és ha minden jól megy, napokon belül el is kezdem az olvasását.

Mikor megláttam, hogy Liliane nemsokára tervezi olvasni ezt a regényt, rögtön csatlakoztam is mellé, mert engem ösztönöz, hogy mással együtt olvasok. Remélem, hogy annyira jó lesz a könyv, amennyire elvárom tőle, mert szinte csak pozitív véleményt olvastam róla, aminek hála elég magasan vannak az elvárásaim a történettel kapcsolatban.

Na, most már tényleg kezeim közé kapom ezt a csodát, amiről múltkor Barby annyira pozitívan nyilatkozott. A véleményét a regényről >ITT< elolvashatjátok, és meglátjátok, hogy Nektek is kedvetek lesz elolvasni a kötetet.
TV/Netflix:
5 könyv, aminek imádtad a filmadaptációját
Hát ez nem valami egyszerű, de megpróbálok 5 olyat összeszedni, ahol remekül sikerült az adaptáció.
Friss élmény, nemrég néztem meg Férjjel a filmet. Erre mondom azt, hogy fantasztikus adaptáció: remekül megválogatott színészek, a történetből azok a részek voltak kiemelve, amik ténylegesen előre mozgatják a szálakat. Stephen Kingnek van egy érdekes stílusa, amire azt mondom, hogy túlírja a legtöbb dolgot. Így lett az Álom doktorból is több, mint 500 oldalas könyv, amiből 2 és fél órás adaptáció készült. Mindenkinek ajánlom, aki remek élményben szeretne részesülni.

Imádom ezt a fantasyt, lánykorom egyik meghatározó filmélménye. Valamikor ennek a tájékán jöttem rá, hogy mennyire szeretem az elvarázsolt világokat, különféle kitalált lényekkel és mindenféle természetfeletti dolgokkal. Viszont sajnos a könyv nem annyira jött be, sokkal gyerekesebb volt, mint amire számítottam.

Igaz, hogy a filmnek nagyon kis köze van a könyvhöz, mégis szájtátva néztem, mindenféle megbotránkozás nélkül. Hiszen az a feeling megvolt, ami magát a könyvet is körbeöleli. Egyik hatalmas kedvencem a könyv is és az adaptáció is.

Bevallom őszintén, hogy a sorozatot előbb láttam, minthogy olvastam a könyveket. Viszont mivel imádom a sorozatot, így magától értendő volt számomra, hogy a könyvekbe is belekezdek.

Ennél is előbb láttam a filmet, minthogy olvastam volna, és a film jobban tetszett. Vagyis addig a pontig, míg meg nem szűntek a bulik, és inkább már a lelki dolgokra volt a hangsúly fektetve. Bár Leonardi DiCaprio fantasztikus színész, és remekül hozta a karaktert, valahogy mégis a könyvben szereplő Gatsby jobban megfogott. Sokkal jobban bele láttam a miértekbe, így könnyebb volt megértem az egész történetet. Daisy karaktere nem változott a szememben, ugyan olyan kis fruska a könyvben, mint a filmben is. Az adaptációt imádom kivéve, hogy a lelki érzelmek sokkal jobban átjönnek a könyvben.
Internet böngészés:
3 könyv, aminek nagyon vártad/várod a megjelenését
Végigböngésztem csak a Molyon lévő összes hamarosan megjelenő könyveket, és 8 regényre mondtam azt, hogy ez azonnal kell! Ezt a nyolcat megpróbálom háromra leredukálni.
Imádom az Éhezők viadalát, és már repesve várom az előzménytörténetet.

Az első rész konkrétan csak úgy félbe lett vágva, azóta pedig alig várom, hogy megjelenjen a folytatása.

Kislányként a Mulan volt az egyik kedvenc Disney mesém, ezért izgatottan várom a retellingjét.

Margaret Atwood megvett magának A szolgálólány meséje regényével, és bármelyik új könyvének örülök, ha megjelenik.
Kézmosás:
1 könyv, amit már azelőtt is olvastál, hogy menő lett
Még 2016-ban olvastam, és hatalmas kedvencemmé vált. Azóta, hogy elkészült róla a film, még többen olvassál, ami nem baj, hiszen egy fantasztikus regény. Csak azt sajnálom, hogy eddig nem olvasták olyan sokan. A véleményem a regényről >ITT> elolvashatjátok.

A book tag kitöltésére kihívom Adriennt, a Süntüske bloggerét, GCK’s Book Review Blog íróit, Gothicot, a Goodbye Agony bloggerét és persze bárki kitöltheti forrásmegjelöléssel.
A képek a moly.hu oldalról származnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése