2019-04-23

26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál – Programok, dedikálások | 2019


Sziasztok!
A hét a Könyvfesztiválról fog szólni, mivel csütörtökön megkezdődik a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a budapesti Millenárison. Tegnap már írtam egy bejegyzést ehhez a témához kapcsolódóan, amiben azokaz a könyveket írtam össze, amiket jó lenne beszerezni a Könyvfesztiválon, mert biza’ idén kint leszek barátnőmmel karöltve. Rengeteg könyves program lesz megtalálható a rendezvényen kezdve a megszokott dedikálásokkal, egészen az exkluzív külföldi vendégekkel történő beszélgetéséig.
Sok olyan program lesz, amik érdekelnek, jó lenne meghallgatni, de lehet, a felét elfelejteném, ha nem írnám őket össze. Ezért is született meg ez a bejegyzés. FIGYELEM! EZ A LISTA CSAKIS AZ ÁPRILIS 27-ÉN, SZOMBATON MEGRENDEZÉSRE KERÜLŐ PROGRAMOK LISTÁJÁBÓL LETT ÖSSZEVÁLOGATVA, MERT CSAK AZON A NAPON LESZEK/LESZÜNK JELEN A KÖNYVFESZTIVÁLON! Viszont a Molyon majdnem az összes program megtekinthető, illetve a Könyvfesztivál hivatalos honlapján is.
Programok
10.00–20.00-G23 Stand: Képregények a Könyvfesztiválon
Minden korosztály részt vehet közös képregénykészítésben az MKSZ fiatal alkotóival, és találkozhat olyan szerzőkkel, mint a karikaturistaként is jól ismert Marabu, a munkáit francia kiadóknál megjelentető Farkas Lajos, vagy éppen a Kittenberger és Királyok és keresztek sorozatok szerzői, akik rajzos dedikációval is kedveskednek. A programot informális tematikus beszélgetések egészítik ki a szakma képviselőivel és vendégeinkkel olyan témákról, mint a történelmi, dokumentarista, ismeretterjesztő és irodalmi adaptációs képregény, valamint az illusztrált gyermekirodalom és a képregény találkozási pontjai. (Magyar Képregény Szövetség)
Ezért érdekel:
Újra nagy divatja van a képregényeknek, amiket imádok (gyerekkoromban imádtam a Kázmér és Huba képregényeket), a beszélgetős része jobban érdekel a programnak, mert az 5 éves fiam jobban rajzol mint én.

10.30–11.30: Votisky Zsuzsa terem: Csóti Lili Hetedvérig című regényének bemutatása és a 2019-es [bekezdés]-programok ismertetése
Résztvevők: Csóti Lili, Szabó ”Steve” István, Krausz Emma, Németh Gyula és Értékes Christos (Twister Media)
Ezért érdekel:
Figyelemmel követem a [bekezdés]-program írót és pályafutásukat, ezért nem maradhat ki a legújabb nyertes könyvének bemutatása sem.

12.00–13.00: Szabó Magda terem: Miért szeretjük a young adult irodalmat? Mi a titka a Vörös pöttyös-sorozat sikerének?
Katona Ildikó kiadóvezetővel Róbert Katalin a Vörös pöttyös klub vezetője beszélget. Résztvevők: a Könyvmolyképző kiadó olvasói (Könyvmolyképző Kiadó)
Ezért érdekel:
27 évesen még mindig rajongok a Vörös pöttyös könyvekért, ezért is érdekel ez a beszélgetés.

13.30–14.00: Könyvtáros Klub: Rém jó módszer az olvasóvá nevelésben
Az olvasni már tudó gyerekek részére jelenleg számos könyv, illetve könyvsorozat áll rendelkezésre a könyvpiacon. Ezeknek a kiadványoknak elsősorban az a céljuk, hogy felkeltsék az olvasás iránti érdeklődést, illetve a már kialakult olvasókedvet fenntartsák. Tehát egy olyan mesés könyvsorozatról van szó, amely az olvasást valóban élményszerűvé varázsolja, és megajándékozza a még olvasni nem tudó gyerekeket az olvasás sikerének érzésével!
Résztvevők: Bosnyák Viktória író és Dudás Győző grafikus
Moderátor: Knézics Anikó szerző (Móra Kiadó)
Ezért érdekel:
A Nagyobb elsős, szeret olvasni, de ha nem muszáj, akkor nem erőlteti. Pedig hát van előtte példa, könyvtárba is járunk, tehát a körülmények adottak, hogy olvasót neveljek belőle. Sajnos mégsem jött eddig össze, így kíváncsi vagyok az előadásra, mik azok a módszerek, amivel valóban megkedveltethetem a Nagyobbal az olvasást.

16.00–16.30: Könyvtáros Klub: Vajon fog olvasni?
Beszélgetés arról, hogy mivel segítsük az olvasni tanuló gyerekeket. Mit ne tegyünk soha? Mekkora a tanárok, szülők és a kiadók felelőssége az olvasóvá nevelésben? Előadók: Balázs Eszter, a Kolibri Kiadó főszerkesztője, Kovács Eszter, a Pagony Kiadó főszerkesztője, Török Ágnes, a Móra Kiadó szerkesztője és Simon Krisztina, a Könyvtárostanárok Egyesületének elnöke
Moderátor: Simon Krisztina KTE elnök (Kolibri Kiadó)
Ezért érdekel:
Az fentebb említett okok miatt érdekel az a program is. Persze nem megrögzötten szeretném olvasóvá nevelni szegény gyereket, de próbálom arra terelni. Ha végleg nem meg, nem fogok erőltetni semmilyen módszert.

Dedikálások
10.00–20.00: G4 stand: Maratoni dedikálás
Leda D'Rasi, Mason Murray, Marie M., Robin O'Wrightly, Renáta W. Müller, Krencz Nóra, A. I. Willis, Arany Mária részvételével (Imádom a könyveket)
Ezért érdekel:
Robin O'Wrightly írónővel kapcsolatban állok/álltam, ezért szeretném magam megmutatni neki személyesen is.

11.00–12.30: T11 stand
Harcos Bálint és Szimonidesz Hajnalka Dorka és az elgurult gomb, Dániel András Kuflik a föld alatt, Sylvia Plath A mindegy-öltöny és Varró Dániel, Havasi Attila: T. S. Eliot Macskák című köteteiket dedikálják (Pozsonyi Pagony)
Ezért érdekel:
Szimonidesz Hajnalka neve egyáltalán nem ismeretlen számomra, hiszen Novák Vica Minka sorozatához ő készítette el az illusztrációkat. Ezeket a könyveket Hajnalkával is szeretném aláfirkantatni.

12.00–13.00: B17 stand
Moskát Anita dedikál (Akkord-Gabo-Talentum)
Ezért érdekel:
Van egy Horgonyhely könyvem tőle, azt szeretném, ha dedikálná. Ha pedig megzserzem a friss megjelenésű Irha és bőr könyvét, azt is az orra alá dugom. Remélem, nem lesz limit, hogy 1 személy csak 1 könyvet dedikáltathat.

14.00–14.30: B65 stand
Valeria Screwy és Oszoli Bernadett dedikál (Főnix Könyvműhely)
Ezért érdekel:
Valeria Screwy azaz Bleeding Bride személye különösen vonz, ha csak távolról is, de szeretném megnézni magamnak, hogy olyan e a kisugárzása, mint ahogy a virtuális téren át is érezni. Kicsit ez betegesnek tűnhet, de mivel nincs meg a gyerekkönyve, nem tudok semmit vinni számára, amit aláírhat.

14.00–15.00: K20 stand
Kun Mia és Barczikay Lilla dedikálnak (Könyv Guru)
Ezért érdekel:
Barczikay Lilla írónőnek szeretem a munkásságát és volna is egy könyvem, amit dedikáltatok vele. Ez pedig a Szobortánc. Kun Miával pedig bízom benne, hogy tudok pár szót váltani, mert A pillangó útja könyve kapcsán volna hozzá pár kérdésem.

15.00–16.00          B70 stand
Fodor Veronika, Szimonidesz Hajnalka, Tallián Mariann, Vibók Ildi, Igor Lazin és Acsai Roland dedikálnak (Holnap Kiadó)
Ezért érdekel:
Hajnalka miatt lenne ez a dedikálás is érdekes, ha a korábbit lekésném, vagy elfelejteném. (Igen, tyúkeszű vagyok, ezért írok fel minden fontos dolgot.)

15.15–15.45: B65 stand
Gallay-Nagy Krisztina dedikál (Főnix Könyvműhely)
Ezért érdekel:
Mivel Kriszti könyve, a Poison of Love előrendelt könyv, ezért illik is gyorsan, frissen dedikáltatni. Azért bízom benne, hogy előtte is összefutunk, és lesz időm pár szót váltani vele.

16.15–16.45: B65 stand
Gabriella Eld dedikál (Főnix Könyvműhely)
Ezért érdekel:
Gabiról már egy párszor áradoztam, őt igazából szerintem rá tudom venni, hogy dedikáláson kívül is rajzol… khm írjon alá számomra egy Talpig feketében kötetet.

17.00: A parkban
Kötetlen író-olvasó találkozó a Főnix Könyvműhely szerzőivel (Főnix Könyvműhely)
Ezért érdekel:
Ha bármelyik főnixes dedikálásról lemaradok, itt tuti, hogy megtalálom az írókat.

18.00–19.00: B10 stand
Eszes Rita dedikál (Könyvmolyképző)
Ezért érdekel:
Van egy Rókatündér könyvem, azt szeretném aláíratni vele.
Van néhány program, ami üti egymást, de majd okosban megoldjuk valahogy. Egyébként sokat gondolkoztam, hogy a Nagyobbat is viszem magammal, mert rengeteg gyerekprogram lesz megtalálható a Könyvfesztiválon, és egy egész (B)irodalmi részleget kapnak. De aztán lebeszéltem magam róla, mert ez egy csajos nap lesz. A másik ok maga az utazás. Hosszú az út, majd 2 óra, átszállásokkal teli, amit egy 7 éves nem biztos, hogy annyira jó bulinak fogja majd fel. Majd Könyvhétre, ha megyek idén is, akkor ő lesz az útitársam.
Ti milyen programokat néztetek ki? Melyik íróval szeretnétek személyesen találkozni?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése