2019-03-11

Havi ajánló – Csobbanjunk!




Sziasztok!
Ezer meg egy éve volt utoljára havi ajánló, most viszont újra jelentkezik. A havi ajánló rovattal, ahogy a neve is mutatja, havonta fogok jelentkezni. Ez egy GoodReads-es csoport alapján működik, ahol Trina vagy Kayla mindig megadja a hónap témáját. Itt nincs limit, így előreláthatólag maximum 7 darabot fogok összeszedni a témához illő dolgokból. A legfontosabbat pedig el is felejtettem. Ezt is Réta blogján találtam, akárcsak a Top5Wednesdayt.
Most viszont nem a GoodRead-es téma alapján választottam a könyveket, hanem az Éltető víz! projekthez köthetően a víz kerül a középpontba. Vagyis azokat a könyveket ajánlom, amiknek szerelmes vagyok a borítójába, annak ellenére, hogy vizes.
Vágjunk is bele!
A Holdvíz egy hamarosan megjelenő kötet, de felhívta magára a figyelmet ezzel a csodálatos borítóval. Egyszerű, de nagyszerű ez a borító. Imádom, ahogy a női alak ruhája és a víz kéksége ennyire erős kontrasztot alkot.

Nem az a tipikus vizes borító, mégis elsők között jutott eszembe, mikor a témán agyaltam. A palackos megoldás zseniális, ez nyerte el a legjobban a tetszésem!

John Cure könyveinek remek borítói vannak, ez alól a Boszorkány hagyatéka sem kivétel. A víz, mint motívum nem annyira erős, mégis jelen van mind színeiben, mind pedig a pici buborékokban. A kettő egyensúlya pedig engem lenyűgöz.

Ismét egy olyan könyv, ami picit kilóg a sorból, hiszen csak a borítón megjelenő halak utalnak a vízre. Ez mégis elegendő ahhoz, hogy bekerüljön az ajánlóba, mert mindenki így is a vízre asszociál.

Bármikor ránézek ezekre a borítókra, mosolyogva gondolok vissza Charlie és Silas történetére. Remek tervezés, hogy a borítón látható két kéz, tökéletesen visszaadja a történetet.
Nohát, ennyi lett volna a Havi ajánló. Nem sok, viszont mikor keresgéltem az ehhez hasonló könyveket, mindnél a rosszullét kerülgetett, mert még mindig nem bírom az ilyen témájú könyveket.
Nektek mik a kedvenc vizes borítóitok?
A képek a moly.hu oldalról származnak.

3 megjegyzés:

  1. Kedves Dorka! Köszi, hogy beválasztottad a hamarosan megjelenő regényemet! :-) Valóban nagyon szép kép. A víz motívumva és a vörös szín fontos szerepet kap a történetben. Minden jót kívánva: Szabó Tomi, a Holdvíz szerzője.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Tomi!
      Mi, Olvasók és borítómániás molyok köszönjük azt a gyönyörű borítót :) Várom nagyon a megjelenését, hogy élőben is megcsodálhassam a regényt.
      Bízom benne, hogy nagy sikere lesz a könyvnek :)
      Dorka

      Törlés
  2. Szia, Dorka!
    Eredetileg nem ez a borító lett volna, de ez hosszú sztori :-) A kiadó választotta ezt a képet. Köszi a jókívánságokat! Én is alig várom már a júniusi megjelenést és a Könyhetet a dedikálással. Remélem, sikeres lesz. Üdvüzlettel: Tomi

    VálaszTörlés