2018-07-09

Havi ajánló – Újraolvasós kötetek



Sziasztok!
A havi ajánló rovattal, ahogy a neve is mutatja, havonta fogok jelentkezni. Ez egy GoodReads-es csoport alapján működik, ahol Trina vagy Kayla mindig megadja a hónap témáját. Itt nincs limit, így előreláthatólag maximum 10 darabot fogok összeszedni a témához illő dolgokból. A legfontosabbat pedig el is felejtettem. Ezt is Réta blogján találtam, akárcsak a Top5Wednesdayt.

A júliusi téma olyan könyvekre fókuszál, amiket bármikor szívesen újraolvasok, anélkül, hogy megunnám. Akárki akármit mond, én szeretek újraolvasni, mert vannak olyan kötetek, amik minden egyes olvasással többet adnak. Meg persze vannak azok, amikhez azért nyúlok vissza, mert kellemes emlékek fűznek hozzá, vagy egyszerűen azért, mert imádtam. Úgyhogy lássuk is a listát.

Eddig 3x olvastam újra, és idén is gondolkozom rajta. Igazi nyári olvasmány, ami remekül felidézi a fesztiválok hangulatát. Épp ezért is szeretem annyira ezt a könyvet. Bővebben >ITT< olvasható a véleményem.

Ez a könyv ízig-vérig én vagyok: geek kultúra, videojátékok, izgalom. Kell ennél több egy könyvbe? Imádom minden egyes mondatát, és biztos vagyok benne, hogy ha lesz saját példányom, akkor rongyosra fogom olvasni.

Eddig 2x olvastam újra (ahelyett, hogy folytatnám a sorozatot). A kedvenc fantasy világom, ahova bármikor szívesen visszatérek, annak ellenére, hogy halomra ölik egymást a karakterek.

Friss még az élmény, de máris szívembe zártam ezt a zsémbes öregurat, akit Ovénak hívnak. Remekül megírt történet, rengeteg humor, zseniális karakterek, és még bőven ragozhatnám, de inkább olvassátok el, ha eddig nem tettétek. Biztos vagyok benne, hogy ezt csak szeretni lehet.

Újra és újra elő fogom venni ezt a könyvet, hiszen hatalmas kedvencemmé vált. Nem könnyű olvasmány, mégis gyorsan haladós, és láthatatlanul belopja magát az ember szívébe. Kicsit giccses, rózsaszín, de vannak napok, mikor ilyen olvasmányra vágyik az ember lánya. Nos, azokra a napokra tuti ezt a könyvet fogom elővenni. Ez nem egy tampon reklám volt. Véleményem a könyvről >ITT< olvasható.

Abszolút kedvenc! Bármikor, bármilyen körülmények között képes vagyok újraolvasni, pedig nem habos-babos, hanem komoly témát feszeget, amihez nem szívesen nyúl mindig vissza az Olvasó. Én azonban imádtam, és hamarosan sorra is kerítem az újraolvasást nem csak azért, mert érkezik belőle a film. >ITT< olvasható a teljes véleményem.

Elég elborult egy történet, én mégis képes vagyok unásig újraolvasni. Mikor kicsit magányra van szükségem ez a könyv remek átjáró egy olyan helyre, ahol bármi megtörténhet, és könnyen elfeledteti a való világot.


Hirtelen ennyi jutott eszembe, pedig biztos, hogy sokkal több újraolvasós könyv van. Ezeket mind bátran ajánlom legalább egyszeri olvasásra, aztán ha valakinek annyira megtetszik, hogy többször is előveszi, annak csak örülni fogok.
A képek a moly.hu oldalról származnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése