2020-03-02

Márciusi TBR – avagy ezeket tervezem olvasni a hónapban | 2020



Sziasztok!
Már márciust írunk, ami azt jelenti, hogy eltelt egy negyedév. Szinte hihetetlen, hogy mennyire szalad az idő. Még most, így hónap elején pedig készítek egy listát azon könyvekről, amiket tervezek elolvasni ebben a hónapba. Mindenféle témájú és műfajú könyv szerepet kap ebben a felsorolásban, mert most eléggé kaotikusan az érzéseim, és magam sem tudom, hogy mi lenne jelen állapotomhoz a legmegfelelőbb.

Egykor a mesteralvók viselték az alvás terhét az emberek helyett, kik éjjel-nappal boldogan dolgozhattak és mulathattak. A Vasháborúban azonban a mesterek végleg elhagyták az embereket… azóta az álomtalan álom szedi áldozatait.
Híre megy, hogy a mesteralvók földi maradványait sorra elrabolják, de hogy ki vadászik a csontokra és mi okból, az rejtély. Dakorleonból is nyomtalanul eltűnik a védőszent, ezért a városmester Vulgarus Pokk borkereskedőt bízza meg a feladattal, hogy a közeli Korhos hadseregét hívja segítségül.
A csontcsipkéző rend 224. nővére súlyos titkot őriz: ő fedezte fel a védőszent eltűnését, s ezért nagy veszély leselkedik rá. Titokban kell kiszöknie a városból, hogy felkeresse az égi Tamarislánban Ludovik atyát, aki a legenda szerint az utolsó élő mesteralvó.
A tizenhét éves Milán visszahúzódó fiú, akit leginkább a hackerség érdekel. Nagydumás haverja ráveszi, hogy egy spam üzenet nyomába eredjenek, ami nem várt következményekkel jár. Miló egy mágikus világban találja magát, ahol nem elég kiállnia a megpróbáltatásokat, de saját, rejtett képességeit is fel kell fedeznie.

Elöljáróban:
A Mesteralvók hajnala már megjelenés óta csiggatja a fantáziám. Nemrég pedig bele is kezdtem és kellemesen csalódtam benne. A cselekmény eddig érdekes, a karakterek sokszínűek, a világ, amit Huszti Gergely teremtett egyedi. A regény felénél járok, ami azt jelenti, hogy még bármi történhet, de eddig mindig kiváncsiságból nyitottam ki esténként a könyvet, nem pedig azért, mert muszáj.

Ha szereted a számítógépes játékokat, ez a te könyved!
Mi történik, ha a legjobb barátunk eltűnik?
Hát persze, hogy meg kell keresni. És ha veszélyes helyre keveredik? Világos, ki kell menteni onnan. De mi a helyzet akkor, ha eszében sincs hazatérni? Ha egyáltalán nem vágyik arra, hogy megmentsék?

Zizu és Anka mindhárom kérdéssel kénytelen szembenézni. Sőt, ahogy egyre messzebbre sodorják őket a kalandok az otthonuktól, egy még súlyosabb dologgal is. Azaz inkább személlyel. Magával az elveszett barátjukkal. Ha vissza akarják kapni Bátit, cserébe fel is kell áldozniuk valamit. Maguk sem lehetnek biztosak abban, hogy ez a valami nem a barátságuk lesz-e. Te mit tennél? És hogyan döntenek ők? Megtudhatod. Könyvben átélhető online játékvilág.

Filmszerű, pörgős, izgalmas történet, ami kiszakít a valóságból. Kísérd el Bátit, Ankát és Zizut a digitális világ határain túlra, és megtudsz még egyebeket is.

Elöljáróban:
Ecsédi Orsi remek gyerekkönyveket ír, még engem is képes rögtön beszippantani, pedig már rég nem én vagyok a célközönség. A Nyanyacraft könyvben a főtéma a digitális játékok, ami nálunk aktuális, hiszen mindkét fiam örömmel használja a PlayStation-t. Úgyhogy bízom benne, hogy valami jó kis tanulság fog kikerekedni a mese végére, és ismerve Ecsédi Orsi eddigi mesekönyveit, biztos vagyok benne, hogy nem fogok csalódni a végkifejletben.

Tudsz szívből szeretni?
Nándi és Flóra az egyetemen találkozik, ahol a jóképű fiú eltekeri a gépészkarra járó lány fejét. Senki sem jósol nekik nagy jövőt, de ők egymásba szeretnek és összeházasodnak.
A felszínen minden ideális. De vajon milyen sérelmek, hazugságok rejlenek a látszólag tökéletes kapcsolat mélyén? Mi lesz, ha egy nap az egyensúly felborul?
Valaki hibázik.
Valaki titkot rejteget.
Valakit megcsalnak.
Valaki pedig nekiáll, hogy igazságot szolgáltasson.
Vajon ki lehet a titokzatos szerető, aki eléri, hogy Nándi szép lassan feladjon mindent: családot, lakást, munkát, karriert?
Vajon meddig éri meg bosszút állni, és mikortól kell megbocsátani?
Mindenki hibázik.
Te is.
Nézz csak tükörbe, azt hiszed, tökéletes vagy?

Elöljáróban:
Istók Anna könyveivel már egy ideje szemezgetek, és most kézbe is veszem legújabb regényét, a Semmiért egészent. A borítója lenyűgöz, rögtön magával ragadott, és csak bízni tudom abban, hogy a történet is rögtön magával ragad. Szeretem a komolyabb témákat boncolgató könyveket, amiben a társas kapcsolatok, a család i szerepet kap, ezért sok reményt fűzök a könyvhöz,

Egy könyv a sport, a barátság és a szerelem erejéről.

2010: A harmincéves Csaba és Zoli harmadik futótársuk, Feri esküvőjére tartanak a barátnőikkel.
A hórihorgas Zoli sorsdöntő beszédre készül a fogadáson, ami felforgathatja az ifjú pár életét.
Erről Csaba barátja is tud, hiszen ő végig akció közelben volt. A kezdetektől látta, hogyan élesedik a küzdelem Feri és Zoli között.
Először csak a futópályán, aztán a szeretett lány megszerzéséért. Ő pontosan tudja, milyen harcok, fájdalmak és fordulatok vezettek a végeredményhez.
De, mint kiderül, a minden lében kanál Csabát is érhetik meglepetések…

Galambos Á. István
Sokan mondták rólam, hogy „Ádika komp akart lenni, de nem komplett.” 1982.május 8-a óta szennyezem a környezetet vizuálisan. Bár mindent megtettem ennek elkerüléséért. 15 évig futottam versenyszerűen, aztán már „csak” hobbiból. Legalább tízszer képzeltem, hogy kijutok az Olimpiára, de rájöttem, túl nagy sztár vagyok ehhez, úgyhogy jöjjön csak hozzám az Olimpia. Amúgy tényleg volt néhány sikerem az atlétikában. Például sokakat motivált, ahogy szurkolok nekik. A szép emlékek pedig számos történet kiindulópontját jelentették és jelentik mind a mai napig.

Elöljáróban:
Szóval szeretek nagyon futni, és elkezdtem olyan könyveket olvasni, amikben megjelenik ez a téma. Ezért kezdett el érdekelni az Így futottam anyátokkal regény, ami el is jutott hozzám az írónak köszönhetően, amit itt is nagyon köszönök. Igazából nem is tudom, hogy mit várok ettől a könyvtől, talán azt, hogy ismét felszívom magam egy kicsit motiváció terén. Aztán meglátom mit tartogat magában a könyv valójában.

Mint láthatjátok, valóban elég színes a lista, és magam is kíváncsi vagyok, hogy miket tartogatnak a könyvek.
Ti miket terveztek olvasni a hónapban?
A képek a moly.hu oldalról származnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése