2018-06-13

Top5Wednesday: Véres könyvek



Sziasztok!
Ismét egy kis kihagyás után érkezik a szerdai top 5 lista. Ebben a hónapban ismét van saját, home made lista, amit a molyon található zónában rakott össze Réta. Viszont most van hivatalos is, szóval a hónap eléggé érdekes lesz, mert mindenki maga dönti el, hogy melyiket használja. A hivatalos GoodReads-es lista a mai napot az Apák napja alkalmából a kedvenc apáknak, apafiguráknak szenteli, a saját listában viszont a Véradók Napja (június 14.) került előtérbe, ahol a kedvenc véres jelenetet, vagy könyvet vesszük elő Gondolom a bejegyzés címe alapján már rájöttetek, hogy melyikről fogok írni.
Mivel imádom a kaszabolós, vérrel fröcskölős jelenetek, ezért nehéz volt kiválasztani azt az 5 könyvet, melyekben igényesen van tálalva. Hogy mi van? Az előző mondat eléggé hülyén hangzott, de remélem azért értitek. A lényeg, hogy nem random öldösik egymást, hanem annak van lényege. Na jó, ebből már nem jövök ki úgy, hogy ne nézzetek pszichopatának, szóval inkább nézzük is a könyvek listáját.

A Top5Szerdára egyébként Rétánál bukkantam rá. Ez egy hetente jelentkező rovat, amiben egy GoodReads-es csoportban megtalálható témákban fogok bemutatni könyveket. A csoportot meg is tudjátok nézni ITT, és ha kedvetek támad, akár csatlakozhattok is. Egyre több magyar résztvevője is van ennek a Top5Szerda rovatnak, amit a Molyon egy zónában megtaláltok. ITT megnézhetitek, hogy miket szedtek össze a mieink.

George R. R. Martin: Trónok harca
Nem is lehetne jobbal kezdeni, mint GRR szinte már klasszikussá vált Trónok harca kötetével. Aki olvasta, vagy látta a sorozat első évadát tudja, hogy miről beszélek. Aki pedig nem látta, annak elöljáróban csak annyit, hogy senkit nem érdemes megkedvelni, mert sosem lehet tudni ki lesz a következő áldozat. Ezzel majdnem mindent el is árultam.

S. J. Kincaid: A kárhozott (értékelés)
Komolyan mondom, zseniális véres jelenetek vannak benne. Nem az a gyomorforgató (azért akad olyan is), de mégis elvezhető tényleg ne nézzetek őrültnek. Mondjuk az azért engem is kikészített, mikor az egyik szolgálólány lenyúzta a saját bőrét. Ehhez hasonló cukiságok fellelhetőek még bőven a történetben.

Gabriella Eld: Remények Jordan számára (értékelés)
Elég sok kínzós rész található a könyvben, amit tényleg csak erős idegzetűeknek ajánlok. A történet ezzel ellentétben zseniális, és ajánlom mindenki figyelmébe, aki bírja a valóban vérmes részeket.

Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Anna igazi gyilkológép, akitől mindenki retteg, nem alaptalanul. Cass pedig egy vérbeli szellemvadász, aki nem retten meg senkitől sem. Amíg nem ismerik meg egymást, egyik gyilkosság követi a másikat, és nem a legtisztább módon.

Suzanne Collins: Az éhezők viadala
Nem lehetne teljes a lista Az éhezők viadala nélkül. A viadal nyers, brutális, és szinte szemrebbenés nélkül legyilkolják egymást, hogy életben maradjanak.

Még tudnék sok remek könyvet ajánlani, de attól félek, hogy a végén még tényleg elhiszitek, hogy pszichopata vagyok, mert ennyire élvezem az ilyenfajta könyveket.
Olvastátok már valamelyik könyvet a listáról? Mit gondoltuk róluk:
Jövő héten egy nagyon érdekes témát dobott fel Réta, és szerintem ezt is fogom hozni. Ez pedig zene a könyvhöz, azaz dalokat társítunk a könyvhöz. Mivel nálam a zene és az olvasás külön hobbi, ezért elég nehéz feladat lesz, de legalább lesz min gondolkodnom munka közben.
A képek a moly.hu oldalról származnak. A fejléckép saját készítésű.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése