2018-03-25

Mesesarok - március



Sziasztok!
Elérkezett a hónap utolsó hétvégéje, így jön a Mesesarok, vagyis a havi meseválogatás, amik a fiúknak nagyon tetszett.
Márciusban is főleg a focié és Geronimo Stiltoné volt a főszerep, de emellett elolvasásra került egy nagyon különleges és gyönyörű könyv is.

Fülszöveg:
A szuperhősök nem ismernek lehetetlent!
Végre itt vannak! Szuperhatalmukkal megvédik Cin Cityt a Csatornatöltelékek Bandájától. Legyőzhetetlenek, mert ők a… szuperhősök!
A lótücskök támadása
Váratlan áramszünet borítja teljes sötétségbe Cin Cityt. A szuperhősök igyekeznek mihamarabb megoldani a problémát, a helyzet azonban ezúttal rendkívül súlyos: a föld alatt elvonuló lótücsökhadsereg elrágta a város összes elektromos vezetékét. Vajon ismét a Csatornatöltelékek Bandájának akciójáról van szó? Vagy ezúttal a szuperhősöknek új ellenséggel kell szembenézniük?

Véleményünk:
Folytattuk a Szuperhősök sorozatot, ezúttal egy kissé félelmetes résszel. Vagyis ha én gyerekként olvastam volna, biztos, hogy megijedtem volna. A történetben a főgonosz segédei a lótücskök voltak, amire a Nagyobb fiam rögtön rávágta, hogy azzal horgászni is lehet, szóval nagyjából itt el is vágta magát az, majd biztos félni fognak ettől a résztől. A gyerekek viszont jókat mulattak rajta, hiszen most sem volt humorban hiány, amit megszokhattunk a korábbi Geronimo Stilton könyvekben.

Fülszöveg:
A Vad Banda történetének harmadik része mindenkinek, aki szereti a sportot és a focit. Kitti legfőbb vágya, hogy profi focista legyen. Édesapja elintézi, hogy együtt edzhessen a Vad Bandával. A fogadtatás rendkívül hüvös. Egy lány a csapatban? Ez elképzelhetetlen a fiúknak. Egy percig sem titkolják, hogy Kittinek nincs keresnivalója közöttük. De méltó ellenfelükre akadta.

Véleményünk:
Mikor kihoztam a könyvárból a fiúknak ezt a könyvet, azt hittem, hogy nem fog nekik tetszeni, vagy nem is szeretnék meghallgatni. Ezért ért pozitív meglepetésként, mikor nem zavarták őket, hogy egy lány, Kitti a főszereplő. Szegény Kittit nem nagyon akarták bevenni a fiúk a csaapatba, mert hát mégiscsak lány, aztán rájöttek, hog egy lány is képes ugyanolyan jól focizni, mint egy fiú. Majd a Nagyobb fiam elmagyarázta, hogy náluk is van a focicsapatban 2 lány, ovis csoporttársa, de ők sosem viselkedtek velük olyan csúnyán, mint Kittivel a könyvben. Megdicsértem érte és utána átbeszéltük, hogy csak azért mert valaki lány, vagy fiú, nem biztos, hogy rosszabbul képes teljesíteni a lányos, vagy fiús dolgokban. Úgyhogy minden fiús anyukának én is meleg szívvel ajánlom ezt a könyvet.

Fülszöveg:
Egyiknek a szerelem, másiknak a pénz, harmadiknak a hírnév, negyediknek az elnyert barátság, ötödiknek az, ha jót tehet valakivel – a boldogság mindenkinek mást jelent, ám a boldogság keresése mindig hasonló: izgalmas, kalandos és tanulságos. Boldizsár Ildikó író-mesekutató ezúttal olyan meséket gyűjtött egybe, amelyek hősei akkor is boldogok akarnak lenni, ha ehhez ezer akadályt kell legyőzniük: így kerülhettek egymás mellé európai és ázsiai népmesék, valamint híres írók klasszikus művei. Az örökké elégedetlen kis kanász, a nehéz sorsú mostohalány, a gyógyulásért bármire kész beteg király, az asszonyok szigetén rekedt királyfi vagy éppen a hiszékeny legény története mind-mind felejthetetlen esti mesék.

Véleményünk:
Ez volt a legkülönlegesebb könyv, amit eddig olvastam a fiúknak. Örültem, hogy a fiúk is szerették, mert csupa olyan mese található benne, ami megmelengeti az ember szívét. A mesék tökéletesen vannak összeválogatva, mert pont így minden napra jutott belőle egy mese esti lefekvéshez. Nagyon sokféle nemzet népmeséje található a válogatásban, és érdekes volt őkt olvasni. A válogatást pedig stílusosan Oscar Wild jól ismert A boldog hercege zárja. Sajnos felnőtt fejjel én láttam benne hibákat, és itt nem csupán a mesére értem, hanem hogy egy-egy mondat valahogy rosszul volt összerakva, vagy csupán a vesszők és hasonló nyalánkságok nincsenek a helyén. Viszont ha ezt elnézem, akkor gyönyörű könyvet kap az olvasó, amivel csak több lesz olvasás után.

Bízom benne, hogy kedvet kaptok valamelyikhez, vagy ajánlani tudjátok a gyerekeknek, vagy szülőknek. Tegnap pedig elhoztuk a könyvtárból az áprilisi adagot, annyit mondhatok róla, hogy Geronimoból ismét bővelkedik.
A képek a Pinterest oldalamról származnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése